Budyń z kaszy jaglanej

Budyń z kaszy jaglanej

Macie ochotę na słodki podwieczorek? Wypróbujcie przepis na budyń z kaszy jaglanej w dietetycznym wydaniu.

Jak zrobić budyń z kaszy jaglanej?

Na budyń z kaszy jaglanej przygotujcie (na 4 porcje):

  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej,
  • dwie szklanki mleka (może być roślinne),
  • pół kilograma truskawek
  • ksylitol lub miód do posłodzenia.

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie zagotowujemy z mlekiem, aż będzie miękka. Po przygotowaniu miksujemy razem z obranymi owocami i miodem lub ksylitolem. I już, budyń z kaszy jaglanej gotowy!

Smacznego!

Sprawdź także inne nasze przepisy na zdrowe desery, np. na kakaowy krem jaglany czy deser śliwkowy.

Zamów