Budyń z kaszy jaglanej

Macie ochotę na słodki podwieczorek? Wypróbujcie przepis na budyń z kaszy jaglanej w dietetycznym wydaniu.

Jak zrobić budyń z kaszy jaglanej?

Na budyń z kaszy jaglanej przygotujcie (na 4 porcje):

  • 2/3 szklanki kaszy jaglanej,
  • dwie szklanki mleka (może być roślinne),
  • pół kilograma truskawek
  • ksylitol lub miód do posłodzenia.

Kaszę płuczemy pod bieżącą wodą, a następnie zagotowujemy z mlekiem, aż będzie miękka. Po przygotowaniu miksujemy razem z obranymi owocami i miodem lub ksylitolem. I już, budyń z kaszy jaglanej gotowy!

Smacznego!

Sprawdź także inne nasze przepisy na zdrowe desery, np. na kakaowy krem jaglany czy deser śliwkowy.

Jeśli natomiast nie masz ochoty czy też czasu na samodzielne przygotowywanie posiłków, zawsze możesz skorzystać z naszej oferty cateringu pudełkowego. Dla przykładu Be Diet Vege jest dietą bogatą w warzywa, owoce, zioła i nasiona. Idealnie skomponowana dieta dla wegetarian.