Fit kolacja – przepis

Fit kolacja – przepis

Dzisiaj mamy dla Was super pomysł na fit kolacje. Sałatka z granatem i tymiankowym kurczakiem.

Składniki:

– 1 pierś z kurczaka
– 200g malutkich pomidorków daktylowych
– 200g konserwowych mini kolb kukurydzy
– 1 zielona papryka
– 1 mały granat
– mix sałat – sałata lodowa z roszponką
– 1,5 łyżeczki suszonego tymianku
– oliwa z oliwą z cytryną
– sok z 1/3 cytryny


– 200g malutkich pomidorków daktylowych
– 200g konserwowych mini kolb kukurydzy
– 1 zielona papryka
– 1 mały granat
– mix sałat – sałata lodowa z roszponką
– 1,5 łyżeczki suszonego tymianku
– oliwa z oliwą z cytryną
– sok z 1/3 cytryny

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub niewielkie paseczki. Podsmażamy na patelni bez tłuszczu i posypujemy suszonym tymiankiem. Sałatę myjemy i rwiemy na drobne kawałki. Kroimy: mini kolby kukurydzy na kawałeczki, pomidorki daktylowe na pół – lub jeśli są duże na ćwiartki, a paprykę w drobną kostkę. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Z granatu wyciągamy pestki i dorzucamy je do sałatki. Skraplamy całość sokiem z cytryny i oliwą z oliwek z cytryną. Sałatkę dokładnie mieszamy przed podaniem.

Smacznego !

Zamów