Fit kolacja z ciecierzycą – prosty przepis
Ciecierzyca jest świetnym źródłem białka. Idealnie pasuje do lekkiej kolacji. 🙂
► Przygotujcie: – pół szklanki ciecierzycy ugotowanej lub z puszki, – garść rukoli, – łyżkę pestek granata, – ok. 2-3 winogrona, – 2 orzechy włoskie, – odrobina cebuli, – łyżeczkę natki pietruszki. ► Na dressing potrzebujecie: – łyżkę oliwy z oliwek, – łyżeczkę octu z czerwonego wina lub jabłkowego, – pół ząbka czosnku (przeciśniętego przez praskę), – szczyptę słodkiej papryki w proszku, – sól i pieprz do smaku.
Sposób przygotowania
Rukolę wraz z ciecierzycą wykładamy na talerz. Dodajemy pestki z granatu, pokrojone winogrona, cebulę i orzechy. Całość polewamy dressingiem i dosypujemy natkę pietruszki.
Smacznego!
Sprawdźcie również inne przepisy na fit kolację np. dietetyczne szaszłyki albo wegańskie leczo. Zapraszamy!