Spalacze tłuszczu: dlaczego warto uwzględnić je w diecie?
Są takie produkty, które od razu w momencie, gdy wkładasz je do ust, zaczynają walczyć ze zbędnymi kilogramami. Budują mięśnie, przyspieszają metabolizm, albo po prostu potrzebują energii (spalając kalorie), aby je strawić.
Komponując swoje posiłki z takich produktów, które spalają tłuszcz, masz pewność, że Twój metabolizm będzie funkcjonował na najwyższych obrotach.
Będziesz pełen energii, siły, a na efekty w postaci utraty tkanki tłuszczowej nie będziesz musiał długo czekać. Jakie są najpopularniejsze i najzdrowsze spalacze tłuszczu? Czytaj dalej!
Produkty spalające tłuszcz, które warto znać
Migdały i inne orzechy
Budują mocne kości, przyspieszają metabolizm.
Jajka
Budują mięśnie, spalają tłuszcz.
Indyk
Buduje mięśnie, wzmacnia odporność organizmu.
Jagody
Dają uczucie sytości, zmniejsza łaknienie.
Masło orzechowe
Podnosi poziom testosteronu (dobre również dla kobiet), buduje mięśnie, spala tłuszcz.
Łosoś, tuńczyk
To zdecydowanie produkty podkręcające metabolizm.
Grejpfrut
Obniża poziom insuliny we krwi, reguluje poziom cukru we krwi, przyspiesza metabolizm.
Zielona herbata
Podkręca spalanie tłuszczu.
Pieprz chilli
Podkręca metabolizm.
Szpinak i zielone warzywa
To produkty spalające tłuszcz i zwalczające wolne rodniki, pomagają w regeneracji mięśni.
Ziarna zbożowe (brązowy ryż, razowe płatki)
Przyjmowane w małych porcjach zapobiegają odkładaniu się tłuszczu.
Fasola i rośliny strączkowe
Regulują trawienie, budują mięśnie, pomagają w spalaniu tłuszczu.
Serwatka
Buduje mięśnie, spala tłuszcz.
Przeczytaj także inne nasze artykuły, np. o tym, jaka dieta na płaski brzuch pomoże Ci schudnąć i wyeliminować ryzyko tego, że pojawi się efekt jojo.