Lubicie szybkie i zdrowe dania? Placuszki szpinakowe przygotujecie w zaledwie kilka chwil!
Jak zrobić placuszki szpinakowe?
Na placuszki ze szpinakiem przygotujcie:
- 100 g szpinaku,
- łyżkę posiekanej, świeżej pietruszki,
- szklankę mleka,
- 120 g mąki ryżowej,
- 2 jajka,
- sól i pieprz czarny do smaku,
- szczypta chilli,
- olej kokosowy do smażenia.
Catering zamówisz w najpopularniejszych miastach:
Składniki na dip:
- ząbek czosnku,
- jogurt naturalny,
- sól i pieprz ziołowy do smaku.
Przygotowanie placków ze szpinakiem rozpoczynamy od tego, że szpinak i liście pietruszki kroimy na małe części lub miksujemy blenderem. Mleko mieszamy z mąką, jajkami, przyprawiamy solą i dodajemy szpinak. Ciasto odstawiamy na 20-25 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię i formujemy na niej placuszki. Przygotowujemy dip: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z jogurtem oraz przyprawami. Smacznego!
Sprawdź także inne nasze zdrowe przepisy, np. na kotleciki z ciecierzycy czy przepis na pastę z białego sera i tuńczyka.
Polecamy także nasz catering. Możesz u nas zamówić zarówno smaczne, zdrowe posiłki, zarówno w wersji dla wegetarian oraz dla osób dopuszczających spożywanie ryb czy mięsa.