Placuszki ze szpinakiem – przepis

Placuszki ze szpinakiem – przepis

Lubicie szybkie i zdrowe dania?

Placuszki szpinakowe przygotujecie w zaledwie kilka chwil!

Przygotujcie: – 100 g szpinaku,

– łyżkę posiekanej, świeżej pietruszki,

– szklankę mleka,

– 120 g mąki ryżowej,

– 2 jajka,

– sól i pieprz czarny do smaku,

– szczypta chilli,

– olej kokosowy do smażenia.

Składniki na dip:

– ząbek czosnku,

– jogurt naturalny,

– sól i pieprz ziołowy do smaku.

Szpinak i liście pietruszki kroimy na małe części lub miksujemy blenderem. Mleko mieszamy z mąką, jajkami, przyprawiamy solą i dodajemy szpinak. Ciasto odstawiamy na 20-25 minut. Następnie rozgrzewamy patelnię i formujemy na niej placuszki. Przygotowujemy dip: czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy go z jogurtem oraz przyprawami.

Smacznego!

Zamów