POMIDOR, SELER, NATKA PIETRUSZKI
Umyj i sparz dwa średniej wielkości pomidory. Obierz je ze skórki i podziel na ćwiartki. Łodygę selera naciowego opłucz letnią wodą i pokrój w 2 centymetrowe kawałki. Opłucz kilka gałązek natki i porwij palcami. Zmiksuj wszystko w blenderze. Dodaj łyżeczkę oleju ( np. lnianego lub z orzechów włoskich ).
Zawartość błonnika: 3,8 g.
KIWI, SELER NACIOWY
Obierz dwa owoce kiwi ze skórki i przekrój na pół. Łodygę selera naciowego opłucz letnią woda i pokrój na 2 centymetrowe kawałki. Składniki zmiksuj z 1 szklanką mineralnej wody niegazowanej oraz łyżeczką miodu naturalnego ( np. Wielokwiatowego ).
Zawartość błonnika: 3 g.
Usiłujesz schudnąć? Zobacz ile Ci brakuje do Twojej wymarzonej sylwetki – pomoże Ci w tym nasz kalkulator BMI.
MANDARYNKI, JOGURT NATURALNY
Opłucz ciepłą wodą i sparz 5 mandarynek, następnie obierz je ze skórki. Podziel na cząstki. Zmiksuj w blenderze razem ze szklanką jogurtu naturalnego lub kefiru.
Zawartość błonnika: 5,4 g.