Krem z dyni na fit kolację – przepis
Pomysł na dietetyczną kolację w pierwsze jesienne dni? Z pewnością coś, co rozgrzeje Was od środka. Idealny będzie krem z dyni <3
Przygotujcie: – ok. 350 g obranej dyni bez pestek, – pół marchewki, – pół korzenia pietruszki, – opcjonalnie ok. 7 cm pora (biała część), – jedną małą cebulę, – 2 ząbki czosnku, – kawałek imbiru, – 2 ziela angielskie, – sól, pieprz, chilli i curry do smaku, – olej rzepakowy lub kokosowy.
Jak przygotować zupę krem z dyni?
Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy w garnku na małej ilości oleju. Następnie wrzucamy ziele angielskie i pokrojoną w kostkę dynię, marchewkę, pietruszkę oraz pora – dolewamy wody tak, aby przykryć składniki. Gotujemy do miękkości. Potem dodajemy starty kawałek imbiru, trochę soli, pieprzu, chilli i curry. Dokładnie mieszamy, po czym blendujemy na gładki krem.
Podajmy z kleksem jogurtu naturalnego.
Smacznego!
Sprawdź także inne przepisy na fit kolację, np. sałatka z ciecierzycą lub dietetyczne szaszłyki.
Zapraszamy także do skorzystania z naszej oferty cateringu pudełkowego. Decydując się na niego zapewnisz sobie 5 zdrowych, ciepłych, smacznych i pełnowartościowych posiłków każdego dnia – i to bez żadnego wysiłku z Twojej strony. Polecamy!